Reumatische Voeten

De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten
Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en / of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen.

Gespecialiseerde pedicures
De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. Als pedicure heb ik een speciale bijscholing gevolgd en beschik ik over de aantekening ‘Reumatische voet’. Ik kan ook advies geven over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze.

Vergoeding
Als reumapatiënt kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Als pedicure met de aantekening ‘Reumatische Voet’ werk ik samen met zorgverzekeraars waardoor u als patiënt recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar of dit het geval is.

 

Bel of mail voor een pedicure afspraak:

06 – 45394313

footloes@gmail.com