Diabetische Voeten

De voeten van diabetespatiënten – mensen met suikerziekte – kunnen extra kwetsbaar zijn, waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten
Diabetespatiënten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. U hebt zelfs tweeënhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes. Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen. Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door hoge bloedglucosewaarden. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Met andere woorden: de diabetische voeten van diabetici moeten heel goed verzorgd worden.

Vergoeding
Als pedicure met de aantekening ‘diabetische voet’ werk ik samen met Podotherapeuten, waardoor u als patiënt recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Samen kunnen we kijken of dit bij u het geval is.

 

Bel of mail voor een pedicure afspraak:

06 – 45394313

footloes@gmail.com